Als je iets doet, dan moet je het goed doen. Voordat je iets echter goed kunt doen, heb je training nodig. Dit geldt eigenlijk voor alles. Er bestaat niet voor niets zoiets als een veterdiploma. Je veters strikken is iets wat je dagelijks doet en je bent dan ook een expert. Maar er was een tijd dat je geen idee had hoe je je veters moest strikken. Totdat iemand het je leerde. Sindsdien kun je je eigen veters strikken. Je maakt vast vaak genoeg gebruik van Microsoft Word. Typen en documenten opslaan, dat kan iedereen wel. Hoewel je daar in eerste instantie ook training voor nodig had. Je moet in ieder geval kunnen typen. Maar de meeste mensen kunnen wel met Microsoft Word omgaan. Maar dat betekent niet dat mensen Word experts zijn. Microsoft Word heeft namelijk enorm veel functies waar je gebruik van kunt maken. Toch maken vrij weinig mensen gebruik van al die opties. Zelfs de experts maken alleen gebruik van die opties die voor hen relevant zijn. Als je alles wilt weten, dan zal je een cursus moeten volgen. Tijdens een dergelijke cursus kan iemand jou vertellen wat je allemaal in Word kunt doen. Er zal dan een hele nieuwe wereld voor je open gaan. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor Microsoft Excel. Alleen met Excel is het een heel ander verhaal. Als je gebruik wilt maken van Excel, dan heb je eigenlijk sowieso een Excel cursus nodig. Iedereen kan wel wat getallen invullen in de kolommen, maar zonder een Excel cursus heb je vervolgens geen idee wat je moet doen. Dus Excel is in die zin niet vergelijkbaar met Word. Ook voor de basics heb je een Excel cursus nodig. Maar als je echt optimaal gebruik wilt maken van Excel, dan heb je naast een basiscursus Excel natuurlijk ook een gevorderde cursus Excel nodig. Daarom is het verstandig om je aan te melden voor een Excel cursus via vandijkcomputeropleidingen.nl. Overigens kun je hier ook terecht voor allerlei andere Microsoft Office cursussen zoals:

  • Word
  • Outlook
  • Powerpoint
  • Project

Kijk voor meer informatie op de website of lees hieronder verder.

Een praktijkgerichte Excel cursus

Mocht je Excel kennis wel een boost kunnen gebruiken, dan doe je er uiteraard goed aan om deel te nemen aan een Excel cursus. Je kunt op de site direct zien waar en wanneer er een Excel cursus wordt gegeven. De cursussen zijn allemaal zeer praktijk gericht. Je leert dus door te doen. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over saaie hoorcolleges. Tevens zijn het kleine klassikale cursussen. Je kunt dus direct vragen stellen en samenwerken met je collega studenten. Op deze manier leer je namelijk het beste. Excel leer je net als wiskunde door te doen en te oefenen. Als manager kun je er ook voor een incompany Excel cursus kiezen. De cursus wordt dan binnen je bedrijf gegeven. Al je medewerkers kunnen deelnemen aan de cursus en hoeven verder geen extra tijd te besteden aan het reizen naar verschillende cursuslocaties. Dat is wel zo efficiënt en het is wel zo prettig voor alle medewerkers. Uiteindelijk is het voor jou als manager natuurlijk ideaal, want na de cursus is iedereen bekend met Excel.

Cursus voor beginners en gevorderden

Zoal gezegd is het belangrijk dat je zowel de basics onder de knie krijgt evenals de meer gevorderde functies. Daarom kun je je aanmelden voor de beginnerscursus en de cursus voor gevorderden. Het is dus zeker mogelijk om een expert te worden op het gebied van Excel. Bekijk vandaag nog de site van Van Dijk Computeropleidingen.