Wanneer je als startende ondernemer net beschikt over een bedrijfspand dan is een WiFi-netwerk zeker één van de dingen die je nodig hebt om van start te kunnen gaan. Zoals we echter allemaal wel weten, kan een goede WiFi-verbinding soms lastig te krijgen zijn. Helemaal als je er al één hebt en deze blijkt niet naar behoren te werken. Het is daarom verstandig om van te voren een wireless site survey uit te laten voeren bij metawifi! Hiermee lokaliseer je meteen de verstoringen die jouw WiFi-netwerk zouden kunnen belemmeren wanneer deze eenmaal aanwezig is en pak je het probleem dus al bij voorbaat aan. Dit werkt beter dan achteraf het probleem achterhalen, dit is namelijk een stuk lastiger. Tevens voorkom je met een wireless site survey dat je achteraf toch moet overstappen op een ander WiFi-netwerk of een andere frequentie, wat weer onnodige kosten en tijd met zich meebrengt. Door een wireless site survey te laten uitvoeren kan vooraf een goed WiFi ontwerp worden gemaakt zodat jij direct kunt genieten van een goede WiFi-verbinding en niet stuit op onvoorziene problemen of verstoringen! 

Ben jij van plan om een WiFi-netwerk te laten plaatsen in jouw pand? Lees dan vooral verder, want in dit artikel zal ik vertellen waarom een wireless site survey laten uitvoeren zeker aan te raden is!

Wat wordt onderzocht bij een wireless site survey?

Wanneer je een wireless site survey laat uitvoeren worden er een aantal dingen onderzocht. De volgende dingen worden onderzocht zodat jij optimaal gebruik kunt maken van jouw WiFi netwerk:

  • Eventuele materialen die het netwerk zouden kunnen verstoren;
  • Welke en hoeveel netwerken er in de buurt zijn;
  • Op welke frequentie deze eventuele bestaande netwerken zitten;
  • Wat de doorvoersnelheid en responsietijden zijn. 

Je vraag je misschien af waarom deze dingen allemaal onderzocht moeten worden. Al deze genoemde punten zijn van belang voor de werking van jouw toekomstige WiFi-netwerk. Als er materialen in de buurt van het pand aanwezig zijn die de verbinding zouden kunnen verstoren, dan is het handig om deze van te voren te lokaliseren zodat je deze misschien kunt verwijderen of andere passende maatregelen kunt treffen. Bij een wireless site survey wordt ook gekeken naar de netwerken in de omgeving en op welke frequentie deze dan zitten. Als er veel netwerken in de omgeving aanwezig zijn die allemaal op dezelfde frequentie werken en jouw WiFi-netwerk wordt op dezelfde frequentie geplaatst dan doet dit af aan de snelheid van jouw eigen netwerk en dat is nu net wat je wilt voorkomen. Ten slotte wordt er gekeken naar de doorvoersnelheid en responsietijden van die netwerken. Hiermee kan er een schatting gemaakt worden van hoe jouw netwerk zal werken en mocht dit niet naar wens zijn dan kan er gekeken worden naar passende oplossingen om jouw netwerk sneller te maken.

Een wireless site survey is dus zeker aan te raden en metawifi doet dit graag voor je!

Kan dit alleen wanneer het gaat om een nieuw WiFi-netwerk?

Een wireless site survey is niet alleen relevant wanneer je een nieuw WiFi-netwerk laat aanleggen, ook wanneer je last hebt van storingen, wanneer je jouw huidige netwerk wilt aanpassen of uitbreiden of wanneer je wilt bekijken wat de dekking is van je huidige netwerk is een survey zeker een goed idee. Door de metingen die gedaan worden bij een wireless site survey wordt jouw netwerk grondig onderzocht en kan een gedetailleerd rapport worden uitgebracht waar jij wat mee kunt. Dus ook als je vooraf niet een dergelijke survey hebt laten uitvoeren is er nog geen man overboord! Lees meer…