UNI coupling biedt unieke, gepatenteerde koppelingen aan voor buizen in de utiliteitsbouw en scheepsbouw. Het gepatenteerde ontwerp zorgt voor een gegarandeerd goede koppeling van diverse soorten buizen. De RVS koppelingen worden in eigen beheer gemaakt en worden voortdurend verbeterd en getest in de inpandige testomgeving. Ook op zoek naar goede pipe coupling voor de bouw of scheepvaart? Bekijk dan onze mogelijkheden op onze website, of neem contact op voor meer informatie. 

Opties voor pipe coupling

Als u gebruik wilt maken van de koppelingen van UNI coupling heeft u een aantal mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

  • UNI-flex
  • UNI-rep
  • UNI-grip
  • UNI-combigrip
  • UNI-plastgrip

Elke optie in de pipe coupling die UNI couping aanbiedt, heeft zijn eigen voordelen en materiaaleigenschappen. U ziet eenvoudig op de website voor welk medium elke koppeling te gebruiken is en van welk materiaal de koppeling zelf is gemaakt. Daarnaast ziet u meteen welke temperaturen de koppeling aankan. De meeste koppelingen kunnen temperaturen tussen de 20 en 200 graden Celcius aan. Zo is de UNI-grip zeer geschikt voor koppelingen die extra grip nodig hebben, en de UNI-plastgrip toe te passen bij koppelingen met plastic buizen. De koppelingen zijn bestand tegen invloeden van buitenaf en zullen ook na langdurig gebruik geen corrosie gaan vertonen. Ook hoge temperaturen zijn geen probleem, zodat de koppelingen ook in machinekamers van grote schepen gebruikt kunnen worden. De pipe coupling van UNI coupling wordt daarom veelvuldig toegepast in de internationale scheepvaart, voor koppeling van allerhande buizen. Hiervan vindt u enkele voorbeelden op onze website, als u kijkt naar lopende en afgeronde projecten. UNI coupling werkt bovendien al meer dan 25 jaar in deze industrie, waardoor u altijd goede service krijgt en onze experts u kunnen voorzien van passend advies. De pipe coupling oplossingen van UNI coupling zijn verkrijgbaar in een afmeting van 5 mm tot wel 4 meter, en kunnen ook ondergronds worden gebruikt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan in de utiliteitsbouw, waarbij leidingen en koppelingen jaren mee moeten gaan bij intensief gebruik. De pipe coupling van UNI coupling is hiervoor gemaakt en wordt continu verbeterd voor een nog langere levensduur. Met de koppelingen van UNI coupling weet u zeker dat uw buizen ├ęcht goed op elkaar aansluiten en voorkomt u lekken. Bestaande buiskoppelingen die aan vervanging toe zijn, vervangt u eenvoudig en snel met de koppelingen van UNI coupling. De lichtgewicht, RVS ontwerpen zijn eenvoudig te installeren en zijn zelfs geschikt voor montage en reparatie aan beschadigde buizen. 

Voordelen

De buiskoppelingen van UNI coupling bieden veel voordelen in het kader van duurzaamheid en betrouwbaarheid. De pipe coupling kan snel gemonteerd worden en biedt hoogwaardige afdichting van allerlei soorten buizen. Daarnaast zijn de koppelingen herbruikbaar. Daarmee zijn de koppelingen ideaal voor snelle reparaties in geval van calamiteiten, of voor langdurig aanbrengen. Ten slotte verhogen de koppelingen de levensduur van buizen en kleppen. Interesse in de koppelingen van UNI coupling? Neem dan contact op via de website, of download een van onze handleidingen voor direct inzicht in gebruik van de producten van UNI coupling. UNI coupling is regelmatig te vinden op verschillende beurzen in binnen- en buitenland, voor een praktische demonstratie.