Vca cursusBen jij werkzaam in de bouw, op een werkplaats of in een fabriek? Dan kun je zeker baat hebben bij het volgen van een vca cursus, als dit niet al verplicht gesteld wordt voor jouw onderneming of door jouw werkgever. Wat is dit nu precies? Om dat uit te kunnen leggen is het goed dat je eerst weet waar deze afkorting voor staat, het staat voor:

  • Veiligheid, gezondheid en milieu
  • Checklist
  • Aannemers

Het is natuurlijk belangrijk om zo te werk te gaan dat iedereen veilig zijn werk kan doen, zonder schade aan de gezondheid en aan het milieu. Door het volgen van een vca cursus leer je hoe je dit kunt doen. Het uiteindelijke doel is ervoor te zorgen dat er zich minder ongevallen voordoen waarbij personeel gewond kan raken, waarbij werknemers of mensen in de omgeving gezondheidsrisico’s lopen en waarbij het milieu beschadigd kan worden. Deze checklist is eigenlijk een uitgebreid programma dat erbij helpt om ervoor te zorgen dat zaken zo veilig mogelijk uitgevoerd worden. Met een vca cursus op zak, kunnen de werkzaamheden zo uitgevoerd worden dat de risico’s dus echt zoveel mogelijk beperkt worden.

Verschillende varianten vca cursus

Als je een vca cursus wilt of moet volgen, dan is het goed om te weten dat hier verschillende varianten van bestaan. Het belangrijkste verschil dat je moet weten is dat tussen basis en vol. Als je een uitvoerend medewerker bent in een van de hierboven genoemde sectoren, dan kun je volstaan met het behalen van het basiscertificaat. Ben jij echter zzp’er in een dergelijke sector of ben je operationeel leidinggevende, dan moet je de vca cursus VOL volgen. Dat heeft te maken met het feit dat jij als leidinggevende of zelfstandige natuurlijk met andere aspecten van het werkproces te maken krijgt dan wanneer je enkel uitvoerende bent. Je hebt daarom andere kennis nodig om alles goed te laten verlopen. Daar komt bij dat je als leidinggevende ook verantwoordelijkheid hebt over ander personeel. Dat maakt dat de checklist anders is en dat is natuurlijk eigenlijk ook wel logisch. Een ander punt dat belangrijk is om te weten, is dat niet alleen personen deze certificering kunnen ontvangen, maar ook bedrijven. Om dat certificaat te krijgen, moeten er ook weer andere stappen gezet worden. Met andere woorden, kijk dus altijd goed na welke vca cursus voor jouw situatie de juiste keus is!

Online, klassikaal of incompany

Als jij een vca cursus volgen wilt, dan kun je dit doen bij VGMbox! Zij bieden hiervoor verschillende mogelijkheden aan. Niet alleen bieden ze de verschillende varianten zoals hierboven genoemd aan, zij bieden ook verschillende manieren aan om de lessen te volgen. Je hebt bij hen de mogelijkheid om alle lessen online te volgen, waarna je het examen af kunt leggen. Maar ook kun je klassikale lessen volgen, als jij dit prettiger vindt. Ben jij werkgever en wil je dat iedereen binnen jouw bedrijf de benodigde vca cursus volgen gaat? Dan kun je bij hen ook kiezen voor de mogelijkheid van incompany lessen. Welke lesvariant er ook gekozen wordt, één ding is altijd gelijk en dat is namelijk het feit dat zij gebruik maken van een combinatie van beeld, geluid en tekst. Het is namelijk gebleken dat deze combinatie ervoor zorgt dat zoveel mogelijk van de kennis die jouw gegeven wordt ook echt blijft hangen en dat zie je terug in de resultaten, cursisten van VGMbox slagen namelijk in 93% van de gevallen! Op vca-cursus.com kun je meer lezen over de verschillende mogelijkheden die zij kunnen bieden op het gebied van de vca cursus!