Toen ik begon met het maken van websites, had ik niet het idee dat er echt veel geld mee verdiend kon worden. Laten we eerlijk zijn, er zijn tegenwoordig zo oneindig veel websites die geld willen verdienen, dat het niet makkelijk is om hiertussen te scoren. Ik maakte een aantal opzetjes, zocht uit hoe ik geld kon verdienen aan bezoekers en begon met het maken van de websites. Ik wilde een echte maatwerk website opzetten, maar ik kwam er al snel achter dat ik constant achter de feiten aan bleef lopen. Problemen met de code, problemen met het aanpassen van het thema en daarnaast vond ik het niet echt fraai worden. Het opzetten van zoveel websites tegelijkertijd had duidelijke nadelen. Er was geen enkele maatwerk website ontstaan. Daarom besloot ik eens te kijken naar mogelijke partners om mee samen te gaan werken. Een vriend van me vertelde dat ik eens naar Webdesign Kaart moest kijken omdat zij maatwerk leverden aan alle bedrijven en opdrachtgevers. Dus misschien ook wel een bedrijfje zo klein als het mijne. De kosten vielen me sterk mee, maar ik had geen geld om alle websites ineens aan te laten passen. Daarom koos ik samen met de mensen van Kaart twee websites uit die we vervolgens aan gingen pakken.

Een echte maatwerk website

Ik kwam er al snel achter dat deze mensen veel meer verstand hadden van een maatwerk website dan ik. Alle elementen konden aan gepast worden:

  • Lettertypes;
  • Indelingen;
  • Kaders;

Geen van de ‘verplichte’ elementen van WordPress was dus echt zo verplicht als ik dacht. Dat opende deuren. We gingen aan de slag met het opzetten van een idee en de mensen van Kaart (webdesignkaart.nl) gingen er vervolgens mee aan het werk. Het resultaat was verbluffend. Een knappe website met veel fraaiere elementen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer verkeer aan heb kunnen trekken. De bouncerate is namelijk veel lager omdat mensen bij het openen van de website direct een leuke website zien. Ook duurt het laden veel minder lang op mobiele apparaten omdat de website geoptimaliseerd is voor al het verkeer. Daardoor blijven mensen langer op de website en dat zorgt er weer voor dat de website veel beter scoort in Google. Dat betekent gratis extra bezoekers die weer geld op kunnen leveren voor mij. Dit was het geval op beide websites waar ik een maatwerk website op heb laten zetten. En ook toen ik achteraf nog wat aanpassingen gedaan wilde hebben, ben ik meer dan prima geholpen door de mensen van Kaart.

Het belang van maatwerk 

Een maatwerk website is niet alleen belangrijk om klanten aan te trekken. Ik heb gemerkt dat een maatwerk website ook zorgt voor meer vertrouwen. Er zijn meer mensen die op de advertenties klikken en meer mensen die verder blijven lezen op mijn websites. Dat is het voordeel van een maatwerk website: je straalt professionaliteit uit en dat loont altijd op de langere termijn. Voor mij heeft het ervoor gezorgd dat ik alle websites aan heb kunnen laten pakken en dat er nu een leuk netwerk ontstaan is. Met de opbrengsten heb ik eindelijk mijn droom waar kunnen maken en heb ik een huis in Portugal kunnen kopen. Vanuit mijn huisje hier kan ik alles regelen voor de websites, uiteraard samen met de mensen die ik via Kaart ontmoet heb. Grote kans dat ik binnenkort weer een maatwerk website op laat zetten, want ik heb hier inspiratie genoeg om leuke websites of verdienmodellen te ontwikkelen voor mijn bedrijfje.