Als bedrijf, organisatie, sportvereniging of misschien wel stichting of club is branding altijd heel belangrijk. Niet alleen om jezelf als organisatie meer op de kaart te zetten en meer zichtbaarheid te geven, maar ook om een groter samengevoel te creëren onder medewerkers, leden, brandambassadeurs, et cetera. Deze branding kun je al snel bereiken door diverse artikelen met een logo te bedrukken. Je kunt hierbij aan zeer veel artikelen denken. In dit artikel helpen we je een handje mee in het verzinnen op welke manier jij of jullie jezelf meer in de picture kunnen zetten door artikelen met jullie logo te bedrukken.

Alles met een logo bedrukken

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het met een logo bedrukken. Voor dit artikel hebben we met name gekeken naar sportartikelen die verkrijgbaar zijn via steetsports.nl, de website van Steetsports Customized sportartikelen en -materialen. De naam zegt het eigenlijk al, de artikelen die via deze webwinkel verkrijgbaar zijn kun je op maat met een logo bedrukken om zo je branding goed te kunnen doorvoeren op alle artikelen die worden gebruikt, maar ook worden uitgegeven door de organisatie. Zo kun je ervoor kiezen om de volgende artikelen met een logo te bedrukken:

  • Sporttassen
  • T-shirts
  • Sokken

Eigenlijk alle artikelen die voor de sport gebruikt worden en een bedrukbaar oppervlak hebben kun je met een logo bedrukken. Het meest voorkomende daarbij is de sporttas. Een sporttas wordt vaak en op veel manieren gebruikt. Natuurlijk om mee te nemen naar het sporten, bijvoorbeeld voor kleding, handdoek en bidon met water om je te kunnen omkleden voor het sporten en te kunnen verfrissen na het sporten, maar een sporttas wordt ook vaak gebruikt voor weekendtrips en andere uitjes. Waar het om gaat is dat een sporttas een veel gezien voorwerp is in het straatbeeld het is daarnaast een relatief groot object waar zich vaak voldoende ruimte op bevind om met een logo te bedrukken. Hierdoor maak je als het ware de mensen die de sporttas gebruiken ambassadeur van je merk. Deze zogenoemde brand ambassadors kunnen overal vandaan komen. Wellicht zijn het werknemers, teamleden, vrijwilligers, collega’s of misschien zelfs wel klanten en opdrachtgevers. Niet voor niets zetten grote kledingmerken hun eigen naam groot op hun kleding. Een sporttas is subtieler, maar zeker niet minder effectief. Wanneer je ervoor kiest om een product met een logo te bedrukken en daarmee de branding uit te breiden zet je jezelf dus op een relatief goedkope manier beter op de kaart.

Branding gaat ook om het imago

Het met een logo bedrukken van een sporttas heeft nog een ander voordeel, namelijk de sportiviteit die ervan uitgaat. Bij het zien van een sporttas krijgen mensen associatie met sporten en dus met een gezonde levensstijl. Door een sporttas met een logo te bedrukken wordt de gezonde levensstijl gekoppeld aan het bedrijf, wat het imago krijgt om sport en gezondheid te stimuleren. Dit hoeft allemaal niet zo nadrukkelijk aanwezig te zijn, maar het is het associatieve dat mensen op deze gedachten brengt. Het bedrukken van een sporttas is dan ook erg goed voor het imago van een bedrijf of organisatie. Voor sportclubs geldt dat overigens ook, maar dan voor het product dat bedrukt wordt. Een goede, gedegen sporttas zoals die in het assortiment van Steetsports is een goed visitekaartje voor een sportclub of vereniging en bedrukt met een logo al helemaal. Onderzoek daarom eens de mogelijkheden die deze manier van branding kan bieden in het verbeteren of versterken van het imago van jullie organisatie.