Mijn partner en ik zijn lang op zoek geweest naar een appartement in de hoofdstad. Het vinden van een geschikt appartement in Amsterdam was niet de makkelijkste opgave moet ik zeggen. We stonden ingeschreven bij verschillende bemiddelaars, maar we visten elke keer achter het net. De appartementen waar we wel op konden bieden, waren appartementen die al met al nog steeds veel te ver van ons werk lagen. Dat was niet het idee. We wilden juist een appartement in Amsterdam om de reistijd weg te werken en in de buurt te wonen van onze loopbaan, om het zomaar te zeggen. Een half jaar geleden was het echter raak. We vonden een leuk appartement, deden een bod en het was direct raak. Ironisch genoeg was dit niet via een van de vijf bemiddelaars waar we ingeschreven stonden. Het was een koppel dat hun appartement verkocht en vrienden wisten te vertellen dat wij op zoek waren. Maar het verhuizen van een huis naar een appartement, dat was ook nog een sport op zich. We moesten bepalen wat we wel mee konden nemen en wat we niet in het appartement konden gebruiken. Ik geef grif toe: het was heerlijk om eens grondig door de spullen te gaan en weg te gooien wat eigenlijk al lang weggegooid had moeten zijn.

Een tafel voor het balkon deed wonderen

Mijn partner en ik zijn beide rokers. We kunnen enorm genieten van de eerste kop koffie met een sigaretje. In de vorige woning was dat geen probleem, want we konden gewoon achter het huis staan. In het appartement was het een ander verhaal:

  • Vier hoog, dus tal van trappen;
  • Geen tuin of iets dergelijks.

Wat we wel hebben, is een klein balkon. Groot genoeg om samen op te staan, maar veel te klein voor meubels. En dat is vervelend, want je wilt je kopje koffie wel neer kunnen zetten en plek voor een asbak is wel het minste om te vragen. Een tafel voor het balkon was echter een lastige opgave. Kleine tafels leken weg te waaien en een grote tafel voor het balkon was al helemaal geen optie omdat de deur dan niet meer open kon. Gelukkig kwamen we bij LED Object (http://ledobject.com/tafel-voor-balkon/) uit waar een tafel voor het balkon bestellen wel heel makkelijk wordt. Zij hebben een tafel voor het balkon die je gewoon aan de reling hangt van het balkon. Je verliest dus geen ruimte en ondanks de tafel voor het balkon kunnen de deuren gewoon open. Koffiekopje past makkelijk, asbak ernaast is geen probleem en het waait zeker niet van het balkon af. De tafel voor het balkon is een echte aanwinst geweest en dat tegen een bijzonder scherpe prijs.

Ochtendroutine van groot belang

Mijn vriendin en ik zijn beide geen ochtendmensen. Daarom is de ochtendroutine zo belangrijk. We willen gewoon rustig de dag beginnen op de manier die we al jaren doen. Zelf rook ik niet eens meer, op die ene sigaret ’s morgens na. De tafel voor het balkon is een enorme uitkomst gebleken. Niet alleen op de vroege morgen, maar ook laat op de avond met een wijntje en een prachtig uitzicht over Amsterdam. Hoewel het zeker een proces van gewenning geweest is, moet ik toegeven dat we redelijk snel onze plek hebben weten te vinden. We wonen in de buurt van het werk en de winkels – en we kunnen het bijzonder goed vinden met de VvE die we ook maar op de website gewezen hebben zodat er meer mensen zijn die kunnen genieten van een tafel voor het balkon.