Het is inmiddels een aantal jaar geleden dat ik een burnout kreeg. Als jij ooit in dezelfde situatie hebt gezeten dan weet je hoe ontzettend beangstigend dit kan zijn. Het is daarnaast een zeer persoonlijk proces en daardoor is het in veel gevallen moeilijk om het aan te zien komen en misschien zelfs wel te voorkomen. In mijn geval moest ik eerst op de harde manier leren hoe ik mezelf in een burnout kreeg. Voor mij begon het toen ik na een flink aantal jaren mijn relatie verbrak met mijn partner. Dit was absoluut geen makkelijke beslissing, maar wel eentje die er gemaakt moest worden. Na een aantal maanden bijkomen bij familieleden werd het tijd om weer op eigen benen te staan. Ik was destijds 25 jaar en ik kon het toch niet over mijn hard verkrijgen om voor een nog langere tijd niet meer echt voor mezelf te zorgen. Ik trok dus in een appartement en al snel verviel ik hier in een patroon van heel veel sporten, nog meer werken en veel te weinig slapen. Al snel ontwikkelde ik symptomen die herkenbaar zijn voor een burnout:

  • Overmatig ge├»rriteerd zijn
  • Laag energieniveau
  • Concentratieproblemen

Ik was overdag ontzettend moe, maar tegen de tijd dat ik naar bed ging kon ik maar niet slapen. Regelmatig ging ik mijn bed weer uit om gewoon verder te werken, iets wat natuurlijk niet hielp. Totdat ik op een wat een doodnormale ochtend leek ineens niets meer wilde. De gedachte om uit bed te komen deed fysiek pijn en ik had nergens puf voor. Ik besloot me voor een dag ziek te melden met de gedachte dat het morgen wel weer over zou zijn.

Beginnen met de burnout therapie Venlo

Om een lang verhaal kort te maken: ik lag dagenlang in bed. Mijn baas belde mij op een gegeven moment om te vragen hoe het ging met me en toen ik haar vertelde wat er door me heen ging herkende zij vrijwel direct de symptomen van een burnout. Direct raadde ze me aan om contact op te nemen met Praktijk Welkom Thuis. Hier zou ik terecht kunnen voor de burnout therapie Venlo. Persoonlijk geloofde ik nooit in de werking van therapie en ik zou het zelf wel oplossen. Maar mijn baas stond erop dat ik naar de burnout therapie Venlo zou gaan. Anders kon ze mijn ziekmelding niet langer aannemen. Ik heb dezelfde dag nog een afspraak gemaakt om naar de burnout therapie Venlo te gaan. Tijdens de eerste afspraak van de burnout therapie Venlo was ik redelijk sceptisch, maar al snel kwam hier verandering in. De therapeut van de burnout therapie Venlo was absoluut fantastisch en al snel hadden we een plan opgesteld om de burnout therapie Venlo snel tot een goed einde te brengen.

Kijk uit voor de symptomen

Een burnout is voor iedereen anders, maar als jij je al voor langere tijd zeer gestrest voelt (door werk of door een persoonlijke situatie) dan wordt het tijd om beter op jezelf te letten. Tijdens de burnout therapie Venlo leerde ik om beter voor mezelf te zorgen. Zorg voor voldoende slaap, verminder stress zoveel mogelijk en doe regelmatig dingen die je leuk vindt en die je ontspannen. Wil je graag meer weten over de burnout therapie Venlo? Kom dan eens een kijkje nemen op de website van Leny Jacobs; https://leny-jacobs.nl/burnout-therapie-venlo/. Hier vind je alle informatie die je op dit gebied nodig hebt. En als jij het idee hebt dat je een burnout hebt of dat je er tegenaan zit, neem dan direct contact op!