Soms hebt u in uw bedrijf, vereniging of organisatie wel behoefte aan wat extra kennis. Wat is er nu leuker dan wanneer de benodigde informatie op een leuke manier overgebracht wordt door een deskundige spreker? Door te kiezen voor een spreker die veel verstand van zaken heeft van het betreffende onderwerp, zorgt u ervoor dat er ook echt iets te leren valt. Daarnaast is het natuurlijk prettig als deze persoon de gegevens ook op een leuke manier kan presenteren, dat hij of zij de toehoorders weet te boeien en echt aan kan spreken met zijn of haar verhaal. Dat zorgt er namelijk ook voor dat de informatie veel beter over komt en dat mensen deze ook echt onthouden. Bovendien kunt u aan de hand van een dergelijke spreker ook een leuk evenement organiseren voor uw organisatie, u kunt er bijvoorbeeld een hele themadag van maken. Zo is het voor een amateur voetbalclub bijvoorbeeld erg interessant om eens een topscheidsrechter of een oud-voetballer in te huren. De leden van de club kunnen dan bijvoorbeeld veel leren over hoe een scheidsrechter dingen moet beoordelen tijdens een wedstrijd. Een goede spreker op dit gebied kan hen laten inzien dat het nemen van beslissingen in een fractie van een seconde vaak niet gemakkelijk is, helemaal niet als het op een afstandje gebeurt. Door de zaken eens vanuit dit perspectief aan de orde te stellen, kan er meer begrip voor scheidsrechters gekweekt worden. Iedereen die in het voetbal actief is, weet dat dit absoluut geen overbodige luxe is. Een oud-voetballer daarentegen kan juist laten zien wat er nodig is om goed te presteren. Hoe er met druk omgegaan moet worden, hoe belangrijk het teamverband is en hoe er met elkaar tot een goede prestatie gekomen kan worden. Het voordeel van het inhuren van een deskundige spreker, die zijn of haar sporen verdiend heeft in het betreffende vakgebied, is dat mensen veel meer van ze aan zullen nemen. Daarnaast zorgt het natuurlijk ook gewoon voor een leuk evenement, een dag waar iedereen met plezier op terug zal kijken.

Welke spreker kiest u?

Zoals gezegd kan het voor veel evenementen erg interessant zijn om een spreker uit te nodigen. Maar wie kunt u hier nu het beste voor kiezen? Dat is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat u voor iemand kiest die iets kan vertellen over het onderwerp dat centraal staat tijdens uw evenement. Iedere spreker heeft zijn of haar eigen specialiteit en expertise, dus het is heel goed mogelijk om iemand te vinden die precies over die kennis beschikt waar u naar op zoek bent. Om het evenement te laten slagen, is de juiste expertise uiteraard van groot belang. Daarnaast is het bij de zoektocht naar een spreker natuurlijk belangrijk wat uw budget is. Het is natuurlijk heel erg leuk om een bekende Nederlander te laten komen, maar als u een klein budget hebt, dan zal dit vaak niet mogelijk zijn. Het is goed om te weten dat er ook de mensen zijn die een stuk minder vragen voor het houden van een lezing. Dit betekent niet dat zij minder interessant of minder deskundig zijn, het betekent alleen dat zij niet dezelfde status hebben als BN’ers. Hoewel een bekende Nederlander natuurlijk leuk is, gaat het bij het inhuren van een spreker natuurlijk in de eerste plaats om de kennis die deze over kan dragen en daarbij speelt status natuurlijk absoluut geen rol. Zolang de spreker over het juiste onderwerp een lezing geeft en het publiek weet te boeien, hebt u uw doel als organisator bereikt.

Waar vindt u de juiste persoon?

Het is dan natuurlijk nog wel zaak om de juiste spreker te vinden, hoe komt u er nu achter welke personen lezingen geven over welke onderwerpen en hoe kunt u contact met hen leggen? Dit alles is heel gemakkelijk te regelen via Persona Grata. Zij hebben een groot bestand van personen die bereid zijn een lezing bij u te komen verzorgen. In dit bestand is er altijd een spreker te vinden die precies over die kennis beschikt waar u naar op zoek was. Op de site kunt u gemakkelijk een keuze maken uit de verschillende mensen met wie zij contact hebben en doordat hun specialismen erbij vermeld staan, ziet u meteen wie er geschikt is voor uw evenement. Vindt u het lastig om de juiste persoon te vinden, dan kan Persona Grata u hier bij helpen. U geeft dan aan naar wat voor soort spreker u op zoek bent en wat uw budget is. Zij geven dan aan welke personen voor u in aanmerking komen en kunnen het contact met de betreffende persoon leggen. Zo wordt het inhuren van een spreker voor uw evenement een stuk gemakkelijker. Natuurlijk wilt u voor uw evenement soms nog meer mensen inhuren, bij Persona Grata kunt u daarom ook terecht voor het inhuren van:

  • dagvoorzitters
  • presentatoren
  • intermezzo’s
  • artiesten voor de na borrel

Met hun hulp kunt u dus heel eenvoudig uw hele evenement plannen en de juiste personen vinden voor het juiste moment. Zo kunt u er echt iets bijzonders van maken en kunt u er zeker van zijn dat mensen zich deze dag nog lang zullen heugen. Dus of u nu op zoek naar een spreker of naar een dagvoorzitter, presentator, intermezzo of artiest, u bent bij Persona Grata altijd aan het juiste adres.