Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen (MVO & DO) is een relevant en actueel thema in de hedendaagse bedrijfsvoering en in steeds meer onderwijsinstellingen HBO en WO. Bedrijven worstelen met vragen rond betekenis, vormgeving en implementatie. Studenten zijn opzoek zijn naar inzichten, concepten, instrumenten, praktijken en cases op dit terrein.

Daarom organiseert Mvoscripties.nl in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen diverse activiteiten om het bedrijfsleven, studenten en young talents constant met elkaar in contact te laten komen.

In het studiejaar 2008/2009 hebben wij in samenwerking met GO! drie nationale masterclasses, een speeddate event en een groot nationaal MVO Young Talent Event georganiseerd.

Deze evenementen waren een uitgelezen kans voor studenten en young talents om hun kennis en ideeën omtrent MVO in de praktijk toe te passen. Samen met collega-studenten werkten zij aan cases van gerenommeerde organisaties, woonden zij workshops bij en spraken zij met mvo-manager van diverse grote organisaties.

Enkele deelnamende organisaties waren Rabobank, TNT, Unicef, T-Mobile, BMC, InterfaceFlor, FWG, HDSR, Vitae, de Gemeente Amsterdam, Duurzamevacaturebank en Vital Interest.

Naar aanleiding van het MVO Young Talent Event 2009 heeft Albert Jourdan van Jourdan sustainability coaching een verslag geschreven van zijn workshop. Albert hield een zeer inspirerend verhaal over duurzaam inkopen bij de overheid. Om het gehel verslag te lezen klik hier.

Om een beter beeld te krijgen van de diverse activiteiten staan hieronder enkele foto’s van deze dag.

MVO Masterclass gehouden op het hoofdkantoor van T-Mobile.