De herfst is nu toch echt wel afgelopen. De laatste blaadjes hangen dan nog wel aan de bomen, maar heel veel bomen zijn inmiddels ook wel kaal. We maken ons langzaam op voor de winter. Een warm huis, warme truien en natuurlijk fijne sloffen of dikke sokken. Wat we vaak vergeten is dat onze auto’s ook verzorging nodig hebben. Ook onze Audi a3 auto’s hebben speciale winterbanden nodig, namelijk audi a3 winterbanden. Ook bij JDBanden&Velgen.nl maken we ons klaar, zodat iedereen bij ons kan komen wisselen. Niet iedereen beseft hoe belangrijk winterbanden zijn bij zo’n luxe auto. Velen gaan er vanuit dat het allemaal goed is geregeld of dat je autobanden hebt die het hele jaar door gebruikt zou kunnen worden. Maar niets is minder waar, hoewel het in Nederland niet verplicht is om winterbanden te gebruiken, wij raden audi a3 winterbanden juist wél aan. Zeker bij de eerste sneeuw of ijzel kun je heel wat slippartijen en aanrijdingen mogelijk veel beter voorkomen. Met winterbanden krijg je veel meer grip op de weg, omdat deze banden een bepaalde invloed hebben op het rijgedrag. Daardoor krijg je meer controle over de auto. Meer controle over jouw eigen Audi A3 met audi a3 winterbanden betekent ook het verhogen van verkeersveiligheid tijdens de winterperiode. Of er nou sneeuw ligt of niet. Want ook bij regen zul je profijt hebben van winterbanden.

Belangrijke kenmerken Audi a3 winterbanden

Dit zijn de verschillen tussen zomerbanden en winterbanden:

  • Audi a3 winterbanden zijn flexibeler doordat het een ander rubbermengsel bevat;
  • Onze Audi a3 winterbanden bevatten speciale lamellen;
  • Onze Audi a3 winterbanden bevatten een profieldiepte van minimaal 4 mm.

Dankzij het andere rubbermengsel zijn de winterbanden wat zachter door de toevoeging van silica. Hierdoor kunnen deze banden de lage temperaturen van het wegdek goed aan, waardoor je dus ook grip blijft houden. Ook de speciale lamellen geven meer grip. Je behoudt daarmee extra grip op het wegdek. Dit is vooral heel fijn wanneer er sneeuw ligt of wanneer het regent terwijl de temperatuur rond de 0 zit. Het profiel van onze audi a3 winterbanden is ook erg belangrijk. De diepte van het profiel speelt namelijk een grote rol als het gaat om rij- en rem-eigenschappen van de auto.

Wanneer moet ik wisselen van autobanden?

Bij JD Banden & Velgen vinden we het belangrijk dat iedereen op tijd de banden verwisselt zodat je weer veilig de weg op kunt. Wij raden daarom ook aan om winterbanden om te laten doen zodra de temperaturen onder de 7 graden Celsius komen. Lang voordat de eerste sneeuw of ijzel valt kun je dus al veilig met de winterbanden een heel eind komen. Overigens is het belangrijk om te beseffen dat, wanneer je op wintersport gaat, winterbanden verplicht zijn in het buitenland. Mocht je dus al vroeg richting de Alpen willen met jouw Audi A3, zorg er dan voor dat je op tijd onze audi a3 winterbanden onder laat zetten. Veiligheid boven alles. Het is je nu vast duidelijk geworden waarom het zo belangrijk is om winterbanden aan te schaffen. Mocht je specifieke vragen hebben over de verschillen tussen de zomer- en de winterbanden, neem dan zeker contact met ons op. Dan helpen wij je graag verder. Ben je overtuigd van het belang van het hebben van onze audi a3 winterbanden? Het bestellen van onze speciale set winterbanden kan heel eenvoudig via onze webshop. Omdat deze banden direct leverbaar zijn, worden ze binnen 24 uur al verstuurd. Bestellen betekent morgen op onze geselecteerde winterbanden kunnen rijden naar de koude bergen in Oostenrijk of Zwitserland bijvoorbeeld. Kijk op jdbandenvelgen.nl voor meer informatie.