Het is een leuk proces om te zien hoe het leven loopt. Eerst woon je bij je ouders. Misschien verhuis je nog wel eens met je ouders en je broertjes/zusjes. De eerste echte stap komt daarna. Je gaat op jezelf wonen, want dé welbekende studententijd komt eraan. Je gaat op kamers, je gaat lekker op stap en je geniet van het leven. Studeren en leven, dat dan weer wel. Vervolgens ga je ergens anders wonen. Misschien heb je eerst nog een studio. Misschien huur je wel een huisje. Wanneer de tijd rijp is en je toe bent aan een groter huis, dan wil je een huis kopen. Ik ben inmiddels vele jaren verder. Ik begon met een studio, ging daarna nog ‘op kamers’ en kreeg daarna een heel leuk huurhuisje. Een tweede huurhuis volgde toen mijn vriend en ik officieel samen wilden gaan wonen in zijn stad. Toen we zwanger raakten hadden we geluk. We konden hypotheek krijgen. We hebben een schattig huisje gekocht waar we inmiddels tien jaar wonen. Het is een prachthuis, maar het is tijd voor iets anders. We hebben nu twee kinderen en er is een derde op komst. Ik wil mijn huis verkopen. Inmiddels is het een twijfelachtig mantra geworden. Ik herhaal het graag. Stiekem pluk ik denkbeeldig de blaadjes van de Margrietjes. Ik wil mijn huis verkopen. Ik wil mijn huis niet verkopen. Ik wil mijn huis verkopen. Op sommige dagen blijf ik dit de hele dag herhalen. Ik wil mijn huis verkopen. Ik wil mijn huis niet verkopen. Ik wil mijn huis verkopen. Het is lastig, want ik weet dat het tijd is voor iets groters. En er is al een groter huis op het oog. Net zo prachtig als onze huidige huis. Maar ik wil mijn huis verkopen. Want er moet geld op de bank komen. We hebben er tien jaar lang mogen wonen en we hebben er ontzettend van genoten. Er is veel gelachen, gehuild en gerend in het huis. De tuin is een genot in de zomer. Er groeien heerlijke bloemen en de kinderen spelen er graag. Maar ook in huis hebben we alle vier een eigen plekje. Maar nu is het tijd om nieuwe plekjes te ontdekken. Dankzij Huisverkopenmakelaar ben ik nu klaar om mijn mantra met de buitenwereld te delen: Ik wil mijn huis verkopen!

Ik wil mijn huis verkopen, maar hoe?

Omdat we nu voor het eerst een huis verkopen, moeten we ons bezig houden met allemaal verschillende dingen. Gelukkig heeft huisverkopenmakelaar.nl alle belangrijke dingen op een rijtje gezet:

 • Bepaal je verkoopwensen;
 • Vraag offertes op;
 • Vergelijk de makelaars;
 • Nodig de makelaars uit;
 • Kies een makelaar uit;
 • Teken het contract;
 • Maak het huis verkoop-klaar;
 • Fotografeer het huis;
 • Promoot het huis;
 • Maak het huis gereed voor de bezichtigingen;
 • Onderhandel eventueel over de prijs;
 • Teken de verkoopakte. HOERA, je huis is verkocht.

We gaan ervoor!

Inmiddels zijn wij bij het tekenen van het contract met de makelaar aanbeland. We hebben een hele fijne vrouw gevonden die ontzettend goed bij ons past. Haar praatjes stellen mij gerust en tegelijkertijd kunnen we met elkaar lachen. Ook serieuze onderwerpen kan ze aan. Het doet me goed om een fijne makelaar te hebben. Het huis is inmiddels ook al verkoop-klaar. We hebben de stappen in een andere volgorde gezet. Gelukkig komen wij stap voor stap ook bij het tekenen van een verkoopakte. Het is goed zo. Ik wil mijn huis verkopen en ik ga van het proces genieten.