Een lichtstraat is letterlijk een straat van lichtdoorlatende vensters die op het dak van bijvoorbeeld een serre of een uitbouw wordt geplaatst. Door een groot vlak in het dak komt er een enorme hoeveelheid natuurlijk daglicht in de woning. Dit voelt louter comfortabel en zorgt voor een gezond en aangenaam klimaat om te wonen en voor de thuiswerkers onder ons, om in te werken. Ter Huurne Serres En Glassystemen is al een ruime tijd gespecialiseerd in het ontwikkelen, fabriceren, leveren en monteren van op maat gemaakte serres en windschermen.

Waarom zou je een lichtstraat in huis nemen?

Een goede dosis daglicht is essentieel voor ons. En bij Ter Huurne Serres En Glassystemen weten ze hoe ze daarvoor kunnen zorgen. Benieuwd wat een lichtstraat kan doen voor jou? Hier zijn een aantal redenen waarom jij zo snel mogelijk een lichtstraat in huis moet nemen!

  • Het is Geïntegreerd in het dak; in veel gevallen worden er kant en klare lichtstraten op een dak geplaatst, waardoor de kans op lekkage toeneemt. Door een lichtstraat in het dak te plaatsen en af te werken met zinken lijsten verbetert de afdichting en neemt de kans op lekkage af.
  • Je hebt, wat zeker niet onmisbaar is, meer lichtinval binnen je huis. Door het plaatsen van een aanbouw is het licht in het midden van je kamer vaak wat donkerder dan aan de zijkanten, waar meestal de ramen zitten. Om je kamer op te lichten kun je ervoor kiezen om een lichtstraat in de aanbouw te plaatsen. De lichtstraat zorgt door veel meer licht in je kamer, door het verspreiden van lichtinval. 
  • Vaak wordt er voor een lichtstraat glas gebruikt in plaats van kunststof. Dat glas dat gebruikt wordt is vaak tweezijdig gelaagd, zodat het glas niet kan breken mocht er iets bovenop vallen. Het werkt een beetje hetzelfde als een autoruit: In het ergste geval komt er een scheurtje in. Een ander voordeel van glas in plaats van kunststof is dat het glas vrijwel geluidvrij is. Wanneer het bijvoorbeeld regent, hoor je bij kunststof de druppels goed vallen. 
  • En wil je wel profiteren van lekker veel daglicht maar wil je niet dat je huis, met name in de zomer, verandert in een sauna? Dan is een lichtstraat de oplossing, dit is namelijk sunprotect, dat houdt in dat het er voor zorgt dat de warmte en de scherpte van de zon binnen blijft. 
  • Ook heb je de keus om zelfreinigend glas in je lichtstraat te zetten. Het glas is zo ontworpen dat stof er makkelijk afspoelt als het regent. Daardoor houdt het glas zichzelf als het ware schoon, omdat vuil zich er niet aan kan hechten. Dit is ideaal!

Geïnteresseerd in een lichtstraat van Ter Huurne?

Ben je na het lezen van deze tekst geïnteresseerd geraakt in een lichtstraat van TerHuurnebv.nl? Heel logisch!! Ze zijn gevestigd in Haaksbergen en hebben hier een zeer grote showroom waarin alle producten in diverse modellen en voorzien van de mogelijke opties staan opgesteld. Hier kan je op maandag, dinsdag en zaterdag op afspraak langskomen, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9:00-12:30 en tussen 13:30-16:30/17:00.