Een cursus Excel voor op werkBij mijn werk heb ik sinds een paar maanden een nieuwe functie. Ik was erg blij dat ik de promotie kreeg, want ik hoopte er echt op. In mijn nieuwe functie werk ik als hoofd van de afdeling. Ik wist al een tijdje dat mijn oude baas wegging en ik deed mijn best om te laten zien dat ik geschikt voor de functie was. Ik was altijd al erg betrokken bij het werk en de andere collega’s, maar voordat de functie vrijkwam probeerde ik nog nadrukkelijker aanwezig te zijn. Ik wist dat ik een grote kans maakte om de functie te krijgen, maar ik maakte me wel zorgen over een aantal dingen. Ik had geen ervaring met het managen van een afdeling en weinig ervaring met Excel. In mijn team had ik de leiding over vier mensen, maar een afdeling zou echt iets anders zijn. Daarnaast wist ik dat ik voor de functie veel met Excel zou moeten werken en daar had ik al jaren niet meer mee gewerkt. Ik maakte mij daar veel zorgen over, want dat is niet iets wat ik gemakkelijk leer. Tijdens de sollicitatiegesprekken kwamen beide punten naar voren. Gelukkig maakten zij zich minder zorgen over het managen, ze vonden dat ik dit al erg goed deed. Het Excel gedeelte was wat lastiger, maar ik gaf aan dat ik met veel plezier een cursus Excel wilde volgen. Een week later hoorde ik dat ik de baan zou krijgen, onder voorwaarde dat ik van te voren een cursus Excel zou volgen. Ik was erg blij met het nieuws en beloofde ze dat ik meteen opzoek zou gaan naar een cursus Excel.        

Een cursus Excel via vandijkcomputeropleidingen.nl

Ik ging langs bij mijn oude baas om te vragen of hij kon laten zien waar hij normaal Excel voor gebruikte. Samen hadden we toen een lijstje gemaakt van de dingen die ik nog moest leren. Daarna ging ik online opzoek naar een cursus Excel. Ik vond verschillende bedrijven in de buurt die dit aanboden, daarom vroeg ik ze of de onderdelen van mijn lijstje in hun cursus Excel besproken zouden worden. Een aantal bedrijven zouden tijdens de cursus maar een aantal onderdelen behandelen. Maar bij vandijkcomputeropleidingen.nl zouden ze alles bespreken tijdens de cursus. Het was voor mij meteen duidelijk dat ik voor dit bedrijf zou kiezen en ik schreef mij in voor de eerst volgende cursus. Ik was best zenuwachtig voor de cursusdag, maar dat was nergens voor nodig. Gelukkig hadden we geen grote groep, waardoor de leraar de tijd had om alles stap voor stap uit te leggen. De leraar legde alles op een rustige en duidelijke manier uit, waardoor iedereen kon volgen. De oefeningen waren meteen bruikbaar en alle dingen die ik wilde leren kwamen terug tijdens de lesdag.

Een leerzame dag

De cursus Excel was erg leerzaam voor me. Ik heb het gevoel dat ik nu veel beter weet wat ik kan doen en hoe ik het moet doen. Ik heb veel notities gemaakt en ben daarna thuis blijven oefenen. Ondertussen ben ik al met mijn nieuwe functie begonnen en ik merk dat ik door de cursus mij veel zekerder voel. Ik heb nog niet alles onder de knie, maar gelukkig kan ik ook een aantal dingen aan collega’s vragen. De cursus Excel van vandijkcomputeropleidingen heeft mij erg geholpen

  • De leraar legt alles rustig en duidelijk uit
  • De oefeningen waren goed te volgen en bruikbaar
  • Ik heb nu meer vertrouwen in mijn vaardigheden
  • De dag is erg leerzaam en bruikbaar