Heb jij voor jouw bedrijf, vereniging of evenement wel eens een promotiefilm laten maken? Zo niet, dan is het zeker aan te raden om dit eens te doen! Er zijn verschillende redenen waarom je een dergelijk filmpje zou kunnen laten maken. Een eerste reden is om meer informatie te geven aan klanten over welke producten jij nu precies verkoopt of hoe er bij jullie bedrijf gewerkt wordt. Ook voor een vereniging kan dit handig zijn, door zo personen te laten zien wat er precies gebeurt bij jullie op de vereniging en wat voor mensen er zijn. Mensen informatie geven is dus een eerste reden voor een promotiefilm laten maken, maar er zijn meer redenen. Zo kun je deze filmpjes ook inzetten om meer klanten te werven. Daarnaast kunnen ze ook ingezet worden om meer leads te genereren. Het blijkt dat foto’s en filmmateriaal het op sociale media altijd beter doet dan tekst, mensen kijken liever dan dat ze lezen. Als jij zovele mogelijk bezoekers op jouw website wilt krijgen of op jouw social media, als je dus meer leads wilt hebben, ook dan is een promotiefilm laten maken een goed idee!

Aandachtspunten bij promotiefilm laten maken

Er zijn dus verschillende redenen voor een promotiefilm laten maken:

De doelen zijn dus duidelijk, maar wat laat je dan in zo’n filmpje zien? Dat is natuurlijk afhankelijk van het doel dat je hebt. Zorg er hoe dan ook altijd voor dat je relevante zaken toont en dat er wat vaart in zit. Niemand zit te wachten op eindeloze beelden zonder relevantie en zonder goede toelichting. Bedenk dus van tevoren een goed concept, want als je dat niet hebt, dan zal het resultaat zeker teleurstellen. Een promotiefilm laten maken is dus niet iets wat je zomaar even doet, het is echt iets waar je de nodige aandacht aan moet besteden. Naast toegevoegde waarde is kwaliteit van de beelden natuurlijk ook belangrijk, als ze niet scherp zijn is dat bijvoorbeeld echt een afknapper voor kijkers. En ook een slechte montage of een storende achtergrondmuziek kunnen redenen zijn waarom mensen niet tot het eind blijven kijken. Je moet er dan ook voor zorgen dat dit allemaal in orde is. Daarom kun jij het beste je promotiefilm laten maken door echte specialisten op dit gebied.

Avenzo levert kwaliteit

Wil jij een mooie promotiefilm laten maken? Dan kun je hier het beste een echt gespecialiseerd bureau voor inschakelen. Een goede keus op dit gebied is Avenzo, gevestigd in Lelystad. Zij hebben veel ervaring met het maken van filmmateriaal voor promotiedoeleinden en daardoor kunnen zij jou ook uitstekend helpen. Zij kunnen filmen, monteren en editen, om er zo een mooi geheel van te maken. Je hoeft uiteraard niet alles door hen te laten doen, wil je een promotiefilm laten maken, dan kun je deze ook bijvoorbeeld enkel door hen laten editen. Zij bieden dus verschillende mogelijkheden aan. Ook voor motion graphics, graphics video’s en 360 graden foto’s en video’s kun je bij hen heel goed terecht. Zij kunnen jou dan ook echt een totaalpakket bieden als het aankomt op promotiemateriaal. Het is dan ook altijd een goede keus om eens met hen contact op te nemen als jij om dergelijk materiaal verlegen zit. Zij kunnen jou zeker adviseren over hoe je dit aan kunt pakken en over de manieren waarop zij jou hierbij kunnen helpen. Wil jij dus een promotiefilm laten maken en wil je er zeker van zijn dat dit op een goede manier gebeurt, dat je een mooi resultaat krijgt? Dan ga je dus naar Avenzo! Kijkt u ook eens op videobewerking-lelystad.nl.