Toen ik ging verhuizen, heb ik diverse meubels op maat laten maken. Waarom heb ik dit laten doen? Het huis waar ik naar toe ging, was qua afmetingen niet bepaald standaard. Dit leverde mij het probleem op dat de meubelstukken die ik in de winkels kon vinden, wat maat betreft niet goed pasten. Veel waren te groot en als ik dan voor de kleinere varianten koos, dan bleef er op diverse plekken redelijk wat ruimte over. Dat vond ik zonde, want ik woon niet heel erg groot dus dan is het wel van belang om alle beschikbare woningruimte zo efficiënt mogelijk te benutten. Daarom heb ik dus meubels op maat laten creëren. Mijn boekenkast loopt nu bijvoorbeeld precies van de ene muur tot de andere en van de vloer tot het plafond. Zo kan ik al mijn boeken uitstekend kwijt en blijft er geen stukje muur aan die zijde van de kamer onbenut. Hetzelfde geldt voor de keuken. Ik kon maar geen keukenblok vinden dat wat afmetingen betreft in mijn keuken zou passen, altijd zouden er onhandige loze ruimtes over blijven en je weet hoe dat gaat, daar verzamelt zich vuil dat lastig weer te verwijderen is. Ook hiervoor heb ik dus meubels op maat laten maken en ik heb nu een keukenblok dat mooi aansluit, zowel tussen beide muren als bij het plafond.

Meubels op maat door professionals

Toen ik besloten had dat ik meubels op maat wilde laten maken, was het nog wel even een zoektocht bij welke meubelmaker ik dit dan wilde laten doen. Er zijn niet heel veel bedrijven die deze optie aanbieden, dus dat maakt het al wat lastig. Dan moet je ook nog iemand vinden die snapt wat jij zoekt en die werkt op een manier die jou aanspreekt. Ik kwam toen uiteindelijk uit bij Fundi Meubel- en Keukenmakerij. Wat mij erg aansprak aan Meubelmakerij Fundi is dat zij bij alle meubels op maat vier uitgangspunten hebben, te weten:

  • maatwerk
  • milieuvriendelijk
  • ontwerp
  • uniek

Dit zijn voor mij ook belangrijke punten en ik kon me erg vinden in de uitleg die zij hierover gaven op hun site Meubelmakerij-Fundi.nl. Ik heb bij hen mijn meubels op maat laten maken en ik ben hier nog steeds ontzettend blij mee. Ik kan iedereen dit dan ook van harte aanbevelen!

Maatwerk, milieuvriendelijk, ontwerp, uniek

Om nog even iets nader in te gaan op hun vier uitgangspunten. Als zij meubels op maat maken, dan leveren zij uiteraard maatwerk. Dat geldt niet alleen voor het eindresultaat, maar ook al voor het ontwerp. Ontwerpen worden altijd in overleg met de klant gemaakt, vaak heb je zelf natuurlijk al een beeld van hoe het zou moeten worden en dit zetten zij dan voor jou om in een mooi ontwerp. Een ontwerp dat aansluit bij wat jij zoekt en dat perfect in de de ruimte past. Hun meubels op maat produceren zij bovendien zo milieuvriendelijk mogelijk. Dit houdt bijvoorbeeld in dat zij kiezen voor het gebruik van Europees hout en niet voor tropisch hardhout. Hebben zij multiplex nodig, dan kiezen zij ook voor Europese varianten die het FSC keurmerk dragen. Doordat alles helemaal naar jouw wens gemaakt wordt, is het ook altijd volkomen uniek. Je weet dus zeker dat je niet hetzelfde exemplaar bij familie, vrienden of buren tegen zult komen. Voor mij waren dit heel aansprekende punten en ik denk dat dit voor veel meer mensen geldt. Als jij meubels op maat wilt laten maken, dan is Fundi Meubel- en Keukenmakerij dus zeker een meubelmakerij die je in overweging zou moeten nemen!