Voor een marketingprofessional is het natuurlijk van het grootste belang om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Door de steeds grotere rol die internet is gaan spelen, is het voor veel professionals nodig om zich bij te laten scholen. Dit kunnen zij doen tijdens een cursus online marketing. In een cursus online marketing leert u op welke manier u het meeste rendement kunt halen uit webwinkels en websites. Met deze kennis kunt u uw eigen webwinkels of bedrijven veel rendabeler laten zijn of u kunt anderen helpen met het meer rendabel maken van hun onderneming of webshop. In deze cursus wordt de kennis die u in het verleden al heeft opgedaan aangevuld met de laatste kennis die er beschikbaar is op dit gebied, zodat u weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. U leert in de cursus online marketing hoe u online advertenties op kunt zetten en hoe u deze dient te onderhouden. Google AdWords speelt hierbij een grote rol, dus vanzelfsprekend leert u alles over dit programma. Ook leert u hoe u uw website kunt optimaliseren voor Google. We weten allemaal dat Google een grote rol speelt in hoe goed een site gevonden wordt, het is immers de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Heeft uw webpagina een slecht resultaat in hun zoekresultaten, dan zult u nooit via deze weg nieuwe klanten binnen halen. Het is dus van groot belang dat u uw webpagina optimaliseert volgens de eisen die Google stelt. Daarnaast komt u met de cursus online marketing ook te weten hoe u met behulp van webanalyse software het bezoekersgedrag op uw site kunt analyseren, zodat u hier lessen uit kunt trekken. Hoe lang blijven bezoekers op welke pagina? Waardoor haken ze af? Als u dit weet, kunt u uw webpagina beter optimaliseren. Tot slot komt in de cursus online marketing uiteraard ook e-mailmarketing ruim aan bod. Dit is immers een zeer effici├źnte en voordelige manier om uw klanten te bereiken.

Cursus online marketing bij Saxion

Als u een cursus online marketing wilt gaan volgen, dan is het natuurlijk de vraag waar u dit het beste kunt gaan doen. Een aanrader is absoluut de cursus die u bij hogeschool Saxion kunt volgen. De inhoudelijke lessen worden bij hen verzorgd door Rick Schlepers, die zelf al jaren zelfstandig ondernemer is en eigenaar is van een online marketing bureau. Met dit bureau adviseert hij zowel kleine en beginnende ondernemers, als grote bedrijven en multinationals. Hij heeft dus zeer veel ervaring op dit gebied en is daardoor ook als geen ander in staat om u tijdens de cursus online marketing de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Omdat de cursus online marketing zeer specialistisch is en voorkennis van marketing vereist, zijn er speciale toelatingseisen. U kunt deze lessen volgen als u zelf werkzaam bent op het gebied van webwinkels, maar ook als u werkzaam bent in een marketing functie. Het is hierbij belangrijk dat u beschikt over MBO/HBO werk- en denkniveau en dat u zich graag verder wilt ontwikkelen op het gebied van online marketing. Op het inschrijfformulier voor de cursus online marketing dient u daarom ook duidelijk te omschrijven hoe uw functie er nu uitziet. Wordt hieruit niet duidelijk of u voldoet aan de eisen die er gesteld worden, dan dient u een intakegesprek te hebben met de cursusleider. Omdat bij de cursus online marketing de praktijk zeer belangrijk is, is het van belang dat het duidelijk wordt dat u het geleerde meteen in praktijksituaties kunt oefenen.

Opzet van de cursus

Hoe ziet de cursus online marketing bij Saxion er nu precies uit? Het programma bestaat uit vier blokken van steeds drie weken. In totaal duurt de cursus online marketing dus twaalf weken. In ieder blok leert u eerst de theorie, om deze vervolgens zelf toe te gaan passen. In de laatste week van het blok dient u dan ook een rapportage te schrijven die toegespitst is op uw eigen website. U leert dus meteen om de opgedane kennis om te zetten in de praktijk. U zult dan ook merken dat nog tijdens de cursus online marketing uw website of webshop, uw advertentiecampagnes en uw marketingcampagnes al effectiever worden. Doordat er tijdens de lessen veel tijd is ingeruimd voor het uitwisselen van ervaringen, kunt u ook van andere deelnemers leren wat er bij hen wel werkte en wat niet. Deze kruisbestuiving is zeker positief voor alle deelnemers, iedereen kan wat leren van de ervaringen van een ander. Voor alle cursisten is er bovendien een digitale leeromgeving waar gebruik van gemaakt kan worden, net als een bibliotheek. Zo kunt u zelf ook bronnenonderzoek doen en nog meer informatie vinden dan u tijdens de cursus online marketing al aangeboden wordt. Er zijn dus heel veel redenen om voor Saxion te kiezen:

Naast al deze punten is het natuurlijk ook nog een groot pluspunt dat u altijd kunt rekenen op goede begeleiding en ondersteuning van de docenten, u kunt altijd met uw vragen bij hen terecht. Daarom kiest u dus ook voor een cursus online marketing bij Saxion.